Solfilm för fastigheter

Solskyddsfilm

Solskyddsfilm

Reducerar värme, bländning, insyn, blekning

Solskyddsfilm är ett transparent solskydd som monteras på fönstret, ett solskydd som i sin tur förbättrar inomhusklimatet genom att släppa in dagsljus och reducera värmen. Utan solfilm kan det bli väldigt varmt inomhus på sommaren, möbler eller inredning som bleknar och gulnar. Många fastigheter har underbar utsikt som döljs med persienner, markiser eller rullgardiner för att slippa värme, bländning och blekning. 

Upp till 79% reduktion av solenergi

Ingenting ger mer atmosfär och energi på en arbetsplats än naturligt dagsljus, men ibland kan det bli för mycket av det goda. Det naturliga solljuset har tyvärr även sina nackdelar med bland annat oönskad värmeinstrålning och värmetoppar som påverkar bekvämligheten. Våra fönsterfilmer reducerar upp till 79% av solenergin – samt ger dina medarbetare och kunder en jämnare inomhustemperatur och en trivsammare miljö. Våra skyddsfilmer reducerar reflexer och bländning och förbättrar avsevärt för dig som arbetar med datorer och du behöver inte anstränga ögonen för att se på skärmen.

Synligt ljus och värmetoppar

En vanlig invändning mot att installera solskyddsfilm, är att ljusreduktionen blir så stor. En effektiv film tar bort en väsentlig del av det synliga ljuset men man glömmer lätt bort att det mänskliga ögat faktiskt fungerar som en kamera! Det anpassar sig efter ljus och mörker precis som en kameralins, vilket innebär att ögat automatiskt kompenserar för ljusbortfallet. Solfilmen förändrar inte den optiska kvalitén och genomsikten.

Spara på värme- eller kylkostnader

Aldrig har kraven på företagen att spara energi och minska sina koldioxidutsläpp för en bättre miljö varit större än idag. Samtidigt fortsätter energikostnaderna att stiga – vilket påverkar ert företags ekonomi. Med sina värmereducerande egenskaper bidrar våra filmer till att er verksamhet förbrukar mindre energi genom jämnare och lägre inomhustemperaturer (som bland annat minimerar värmetoppar). Detta minskar behovet av luftkonditionering och låter kylsystemet arbeta mer effektivt och till lägre kostnader.

Solskyddsfilmens unika egenskaper gör det möjligt för dig att spara på värme- eller kylkostnader och ge en jämnare temperatur samt ett behagligare inomhusklimat i ditt kontor eller fastighet. Solfilm finns i många utföranden från nästan helt transparent till väldigt mörk.

Solskyddsfilm är en modern och kostnadseffektiv lösning för fastighet med värme- eller kallras problem och minskar bländning och blekning av interiör och finns i många olika toningar, reflektioner och ljusgenomsläpp.

UV Skydd och bättre U-värde på fönstret

Även inomhus kan ultraviolett strålning orsaka mer skada än du tror. Den UV-strålning och solvärme som ditt fönsterglas släpper igenom är en stor bov i dramat vad gäller blekning, uttorkning och nedbrytning av allt från inredning, butiksvaror och värdefulla föremål till din egen hud. Våra solfilmer reducerar solvärmen och blockerar över 99% av den skadliga UV-strålningen – vilket bevarar inredning, antikviteter, möbler och textilier fräscha längre.
Solskyddsfilm 7

Vi installerar solskyddsfilm

Alla våra solskyddsfilmer och säkerhetsfilmer har ett repskydd som gör normal skötsel, så som fönsterputsning möjlig utan att förstöra filmens yta, undantaget användandet av vassa och slipande föremål eller medel innehållande ammoniak. Smuts och fett kan inte tränga in genom filmens yta, vilket gör att den lätt går att rengöra med milda rengöringsmedel.

Solskyddsfilm 9
Solfilm

Solfilm i Värtahamnen

Montage av 1100+ kvm solskyddsfilm på perrong åt Stockholms Hamnar i Värtahamnen för reducering av värmeinsläpp genom de stora glasytorna för att skapa ett behagligare inomhusklimat för besökarna. Solfilm

Läs mer »
Solskyddsfilm 10
Solfilm

Farsta simhall

Den övre raden är en mörkare film då man hade problem med bländning samt att man hade för varmt inne så kunderna inte kunde sitta vid

Läs mer »