Fördröj krossat glas

Säkerhetsfilm förstärker glasets motstånd vid olyckshändelse, inbrottsförsök eller skadegörelse. Vid ett angrepp så kommer säkerhetsfilmen att förstärka och hålla ihop glaset för att reducera konsekvenserna av ett krossat glas. Vi har säkerhetsfilmer med optisk klarhet i olika tjocklekar som är anpassat för ditt ändamål.

Säkerhetsfilm

Personskydd

Personskydd enligt EN12600 standard som skapar ett säkerhetsglas med fri genomsikt och rikligt med dagsljus.

Inbrottsfördröjande

Säkerhetsfilm förstärker glaset och fördröjer händelse av inbrottsförsök samt skyddar innemiljön mot eventuellt glassplitter och underlättar även vid sanering.

Explosion & Tryckvåg

Med speciell förankring i fönsterkarm håller filmen ihop krossat glas vid bomb och explosion. Den förebygger att glasskärvor blir farligt splitter som trycks in i lokalerna och skadar personer och inredning.

Vad är säkerhetsfilm och vad hur hållbart är säkerhetsfilm?

Säkerhetsfilmer är sega tunna genomskinliga polyesterlaminat som består av ett eller flera skikt med ett mycket starkt lim som klistras på befintliga glasytor. Den sega polyesterfilmen fungerar som en skyddande sköld som gör att fönsterrutan håller samman även när den krossas och förhindrar därigenom att splitter kastas omkring.

Detta minskar risken för personskador om olyckan skulle vara framme. Det sega laminatet erbjuder även ett visst skydd mot inbrott och vandalism.

Säkerhetsfilm håller glassplitter på plats!

Säkerhetsfilmen ger en ökad säkerhet eftersom filmen håller glassplitter på plats och begränsar splitterskador på människor, varor, maskiner och inredning. Säkerhetsfilm ger även ett visst skydd mot inbrott och UV-strålning. Skyltfönster i butiker, fönsterglas på gatuplan, industrier, skolor, offentliga miljöer och platser som kan bli utsatta för explosioner såsom banker samt lokaler som ligger nära dessa platser.

Uppfyller säkerhetskrav

Säkerhetsfilmerna har testats och uppfyller flera olika internationella säkerhetskrav. Filmen kan både installeras på in- eller utsidan av glaset och bör förankras med list eller fogning, beroende behovet. Filmerna som hjälper dig att skydda dina tillgångar, finns i olika tjocklekar, från 0,05 mm (2 mil) till 0,35 mm (14 mil).

Underhållsfritt

Säkerhetsfilmen kräver inget underhåll och är en återvinningsbar produkt. Säkerhetsfilmen finns även som ett repskydd. Denna appliceras utvändigt och skall förebygga ev repor eller syra-attacker på fönster (även kallad Anti-graffiti).

Banker & Sjukhus
Affärslokaler
Skolor
Fastigheter

Säkerhetsfilm ger bättre skydd!

Säkerhetsfilmens flexibla lager av högelastisk polyester, dess kraftiga lim, UV-blockerare och reptåliga ytskikt mildrar skadeverkningarna vid explosioner och besitter en enastående förmåga att stå emot slag och stötar – och de tjockare filmerna ger ännu bättre skydd. Dessa klara filmer håller inte bara glassplitter på plats, UV-reduktionen skyddar även dina varor och värdesaker mot blekning. (Godkänd enligt GSA-TS01). Säkerhetsfilm gör mer än bara skyddar dig från kringflygande glas vid olyckor, attacker, etc.

Snabbt, hållbart & säkert

En stor del av att leverera kvalité börjar långt innan montage där vi med hög precision konturskär säkerhetsfilmen i maskin efter befintliga fönstermått för att ge bästa passform och installationstid.